Inghetata de capsune cu ananas
PrinteazaO reteta gustoasa de ingheatata de capsune cu ananas din: zahar, compot de ananas, frisca, capsune, sos de capsuni si lamaie.
- 300 g zahăr
- 1 cutie compot (600 g) de ananas
- 300 ml frişcă lichidă
- 150 g căpşune
- sos de căpşuni
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Cu trei ore înainte de preparare, introduci frişca în frigider. Scurgi ananasul din compot. Speli şi laşi la scurs căpşunele.
Baţi frişca împreună cu 150 g zahăr, apoi o dai la rece. Tai ananasul în cubuleţe sau îl pasezi în blender.
Cureţi căpşunele de codiţe şi le pasezi. Dizolvi zahărul rămas în siropul compotului de ananas amestecat cu zeama de lămâie, apoi adaugi piureul de căpşune şi coaja rasă de lămâie şi omogenizezi.
Incorporezi în frişcă ananasul şi pasta de căpşune. Torni compoziţia în vase de plastic, pe care le introduci în congelator, pentru 3 ore.
Asortezi îngheţata cu sos de căpşuni şi o decorezi cu căpşune proaspete.
Inghetata de capsune cu ananas
Poftă bună!