Pachetele de sparanghel cu unt si limette

Printeaza

O reteta delicioasa de pachetele de sparanghel cu unt si limette din: sparanghel alb, sare, piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de limette si sunca afumata.

Ingrediente:Pachetele de sparanghel cu unt si limette

  • 1 kg sparanghel alb
  • sare
  • piper
  • suc de limette
  • 1 linguriţă zahăr
  • 50 g unt
  • 2 fire cimbru
  • 1 lingură coajă de limette rasă
  • 8 felii şuncă uscată împănată şi afumată

 

 

Mod de preparare:

Se decojeste sparanghelul si se taie capetele. Tijele de spa­ranghel se pun la fiert în apă clo­cotită cu sare, zahăr şi suc de li­mette cca 20 min.

Se încinge untul într-o crăticioară; se adaugă cimbru tocat şi coajă de limette rasă. Se să­rează şi se piperează.

Se scoate sparanghelul din apă şi se lasă să se scurgă. Se împarte cantitatea în 4 porţii, se fac mănunchiuri de tije şi fiecare dintre ele se înfăşoară în câte 2 felii de şuncă.

Cu puţin timp înainte de servire, se toarnă dea­supra untul cu limette. Garnitură ideală: cartofi natur.

Pachetele de sparanghel cu unt si limette

Pachetele de sparanghel cu unt si limette

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.