Peste la cuptor cu tahini si lamaie
PrinteazaO reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste, sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel.
- 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam 125 g fiecare sau 4 peşti mici, de genul chefalului roşu, curăţaţi
- sare şi piper negru
- 1/2 lingură ulei de măsline
pentru sos:
- 3 linguri pastă tahini
- 3 linguri suc de lămâie
- coaja rasă de la 1-12 lămâie
- 3 linguri iaurt fără grăsime
- 1 căţel de usturoi, zdrobit bine
- 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
ornare:
- felii de lămâie şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se presară fileurile, respectiv peştii, pe ambele părţi cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 230°C şi se încinge grătarul. Se zvântă peştele, se freacă cu ulei şi se pune la grătar 6-7 minute pe fiecare parte, până când este făcut.
Intre timp, se amestecă manual sau cu un mixer toate ingredientele pentru sos, mai puţin pătrunjelul, adăugând 2-3 linguri de apă, pentru a obţine un sos omogen. Se pune şi pătrunjelul şi se amestecă bine.
Se pune peştele într-un vas, iar peste el se toarnă sosul. Se dă la cuptor şi se lasă să se coacă 10 minute sau până când sosul începe să formeze bule şi devine maroniu. Se serveşte ornat cu felii de lămâie şi câteva frunze de pătrunjel.
Peste la cuptor cu tahini si lamaie
Poftă bună!