Pui in stil turcesc cu arome rafinate
PrinteazaO reteta gustoasa de pui in stil turcesc cu arome rafinate din: fileurid e piept de pui, ulei de masline, chimen, fenugrec sau hulba, sare, piper, frunze de salvie, branza de capra, sunca si rosii pasate.
- 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
- 1 lingură ulei de măsline
- chimen
- fenugrec sau hulba (condiment oriental) •
- sare
- piper
- 4-8 frunze de salvie
- 8 felii brânză de capră
- 4 felii şuncă (eventual afumată)
- 400 ml roşii pasate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc fileurile de pui câte 4-5 min. pe fiecare parte. Se scot şi se taie din fiecare câte un buzunar lateral, care se umple cu mirodenii (chimen, fenugrec, sare şi piper), frunze de salvie şi cu o felie de brânză de capră.
Bucăţile de pui se înfăşoară bine în câte o felie de şuncă, într-o formă de sufleu termorezistentă se aşază o treime din cantitatea de roşii pasate; se aşază deasupra carnea de pui şi se coace la cuptorul pregătit timp de cca 15 min. Se încălzeşte restul de roşii pasate.
Carnea se scoate din cuptor şi se aşază pe fileuri câte o felie de brânză de capră; se mai fierbe cca 5 min. Preparatul se serveşte cu roşii pasate şi eventual o garnitură de cartofi sau orez.
Pui în stil turcesc cu arome rafinate
Poftă bună!