Cambula la cuptor cu varza pak choi
PrinteazaO reteta gustoasa de cambula la cuptor cu varza pak choi din: cambula, coaja si suc de portocala, ardei iute, miere, sos de soia, otet de orez, anason, varza pak choi, ulei de susan, suc de lamaie, sare, piper, usturoi, ghimbir si ulei de masline.
- 4 felii cambula, cam 125 g fiecare
- coaja rasa si sucul de la 1 portocala
- 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
- 2 linguriţe miere limpede
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură oţet de orez
- 1 anason în formă de stea
- 6 verze pak choi mici, tăiate în jumătăţi
- 1 linguriţă ulei de susan
- 1 linguriţă suc de lămâie
- sare şi piper negru
pentru marinată:
- 2 catei usturoi, tocati
- 1 lingura ghimbir, ras
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru marinată, se amestecă usturoiul, ghimbirul, uleiul şi coaja de portocală într-un castron mic, iar apoi se ung bucăţile de peşte cu acest amestec. Se lasă la marinat 30 de minute.
Se aşază peştele într-o tavă, Se amestecă sucul de portocală, ardeiul iute, mierea, sosul de soia şi oţetul şi se toarnă pe lângă bucăţile de peşte. Se adaugă anasonul. Se acoperă tava cu folie şi se coace la cuptor 12 minute. Se scoate apoi tava din cuptor şi se lasă peştele să stea 5 minute.
Intre timp, se pune apă, cât să se formeze un strat de 2 cm, într-un vas pentru fiert la abur sau într-o cratiţă destul de mare pentru a susţine un coş în care va încăpea toată varza pak choi. Se lasă varza la abur 3-5 minute până când devine moale, dar încă este crocantă.
Se scurge varza, se stropeşte cu ulei de susan şi lămâie şi se potriveşte de sare şi piper Se transferă pe patru farfurii. Peste varză se aşază bucăţile de peşte peste care se toarnă zeama din tavă.
Pak choi este o varză chinezească cu tijă lungă, de culoare albă sau verde. In cazul în care nu găsiţi, puteţi să o înlocuiţi cu varză simplă, tocată.
Cambula la cuptor cu varza pak choi
Poftă bună!