Somon pe pat de orez salbatic

Printeaza

Somon pe pat de orez salbatic400 g amestec de orez sălbatic se pun la fiert în apă clocotită cu sare, potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se cu­răţă de sâmburi şi se taie rondele 1 ardei iute.

Se decojeşte 1 căţel de usturoi şi se toacă. Se decojeşte 1 bucăţică de ghimbir (cca 2 cm) şi se dă pe răzătoarea mică. Se taie fâşii frunzele de la 1/2 legătură bu­suioc. 4 fileuri de somon (a  cca 180 g) se sărează şi se prăjesc timp de cca 3 min. pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă, cu 2 linguri ulei.

Se ia tigaia de pe foc şi se aco­peră; se lasă să se odihnească somonul înăuntru 5-10 min. Se toacă 2 cepe verzi şi se călesc într-o tigaie, în 2 linguri ulei. Se adaugă ardei iute, ghimbir, usturoi şi busuioc.

Se mai adaugă apoi 1 linguriţă miere şi 2 linguri sos de soia.Se lasă să se scurgă orezul sălbatic şi se serveşte pe farfurii, cu bucăţile de somon. Se oferă alături sosul iute de ghimbir şi busuioc.

Somon pe pat de orez salbatic

Somon pe pat de orez salbatic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • somon cu orez salbatic
  • orez salbatic cu somon

1 comentariu

  1. Bun rau somonul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.