Omleta cu ardei si cartofi
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de omleta cu ardei si cartofi din: cartof rosu, ceapa, ardei verde, oua, albusuri, sos Tabasco, sare si paine integrala prajita.
- 1 cartof mijlociu rosu taiat cubulete (aproximativ 115 g)
- 1 ceapa mijlocie tocata
- 75 g ardei verde tocat
- 2 oua mijlocii
- 3 albusuri
- 1/2 lingita sos tabasco
- sare dupa gust
- 2 felii paine integrala prajite
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 C. Se unge cu o linguriţă de ulei de măsline o tigaie teflonată cu diametrul de 20 cm, rezistentă la cuptor, şi se pune la foc potrivit. Se adaugă cartoful şi se prăjeşte 5 minute sau până se înmoaie.
Se adaugă amestecând ceapa, ardeiul verde şi roşu. Se călesc legumele încă 5 minute sau până se înmoaie. Se ia tigaia de pe foc şi se aşază legumele pe o farfurie. Se unge din nou tigaia cu ulei şi se pune iarăşi pe foc.
Se bat într-un castron ouăle întregi, albuşurile, sosul Tabasco şi sare după gust. Se toarnă în tigaia încinsă şi se coace până ce omleta s-a închegat, ridicând marginea cu o spatulă astfel încât oul crud să se scurgă dedesubt.
Se aşază legumele peste jumătate de omletă şi se pliază cealaltă jumătate peste umplutură. Se mută tigaia în cuptor şi se mai coace 3 minute sau până când omleta este complet pătrunsă. Se taie omleta în două şi se serveşte cu pâine prăjită.
Omleta cu ardei si cartofi
Poftă bună!