Omleta cu ciuperci si verdeturi

Printeaza

O reteta delicioasa si simple de omleta cu ciuperci si verdeturi din: oua, hasmatuchi, tarhon, cibuleta, apa, sare, piper, ciuperci, usturoi si unt fara sare. Omleta este un fel de mâncare preparat rapid şi cu uşurinţă din câteva ingrediente simple. Această variantă umplută cu ciuperci poate fi servită şi la prânz sau la cină, cu salată verde şi pâine caldă, crocantă.

Ingrediente:Omleta cu ciuperci si verdeturi

  • 2 ouă mari
  • 1 linguriţă hasmatuchi tocat
  • 1 linguriţă tarhon verde tocat
  • 1 linguriţă codiţe de cibuletă
  • 1 lingură apă
  • sare şi piper după gust
  • 55 g ciuperci tocate
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 15 g unt fără sare

 

Mod de preparare:

Se sparg ouăle într-un castron, apoi se adaugă hasmaţuchi, tarhon, codiţe de cibuletă (ceapă verde), apă şi piper după gust. Se bat ouăle uşor, doar cât să se desfacă. Ouăle nu se bat prea tare, deoarece vor modifica textura omletei. Se lasă deoparte şi se prepară ciupercile.

Se încinge o tigaie teflonată de 18 cm. Se adaugă ciupercile tocate şi usturoiul şi se călesc uşor 3-4 minute sau până când ciupercile se înmoaie şi lasă zeamă. Se măreşte flacăra şi se mai călesc 1 minut sau până când zeama lăsată se evaporă. Se pun ciupercile într-un castronaş şi se lasă deoparte. Se şterge tigaia cu şerveţele de bucătărie.

Se încălzeşte câteva secunde tigaia la foc iute, până se încinge. Se adaugă untul şi se topeşte, mişcând tigaia pentru ca untul să acopere uniform fundul. Se adaugă ouăle şi amestecul de verdeţuri. Se prăjeşte totul aproximativ 1 minut, amestecând uşor cu o spatulă de lemn şi împin­gând oul deja făcut dinspre margini spre centru pentru a permite oului crud să ajungă în contact cu tigaia.

In momentul în care omleta a început să se închege nu se mai amestecă şi se lasă să se prăjească aproximativ 30 de secunde sau până când s-a rumenit pe dedesubt. Partea superioară ar trebui să fie şi ea închegată.

Se presară ciupercile de-a lungul treimii mijlocii a omletei. Folosind o spatulă, se îndoaie una dintre porţiunile exterioare spre centru, peste ciuperci, apoi se pliază treimea opusă peste aceasta. Se aşază omleta umplută pe o farfurie caldă şi se serveşte imediat.

Cibuletă este varianta în miniatură a cepei verzi. Se presupune că stimulează apetitul.

Omleta cu ciuperci si verdeturi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.