Peste in supa orientala
PrinteazaO reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie.
- 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă
- 100 g broccoli, rupt în bucheţele
- 4 cepe verzi, tocate mărunt
- 50 g salată chinezească, tăiată fâşii
- 100 g morcovi, daţi pe răzătoarea mare
- 1/2 linguriţă ulei de susan
Pentru supă:
- 300 ml bulion de pui
- 2 linguri vin de orez sau sherry sec
- 2 linguri de sos de soia
- 5 mm de ghimbir, tocat mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 felii de lămâie
Mod de preparare:
Pentru prepararea supei, se pun bulionul, vinul de orez sau sherry-ul, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si lămâia într-un tuci sau într-o cratiţă mare de inox. Se lasă să dea în clocot. Se măsoară grosimea fileurilor de peste. Se reduce flacăra si se pune pestele în supă, având grijă să fie complet scufundat în lichid.
Dacă este necesar se mai adaugă puţin bulion sau apă. Se fierbe peştele 10 minute pentru fiecare 2,5 cm grosime sau până când carnea devine opacă şi se desface uşor Se scoate pestele cu grijă din ciorbă. Se îndepărtează pielea şi se împarte carnea în patru castroane adânci.
Se acoperă si se menţine cald. în timp ce supa fierbe din nou, se adaugă în ea broccoli, ceapa verde, salata chinezească şi morcovii, în această ordine, la intervale de 30 de secunde şi se lasă să fiarbă în total 2-3 minute sau până când legumele s-au înmuiat puţin, dar încă sunt crocante. Se scot cu o spumieră şi se pun în cele patru castroane cu peşte.
Se mai fierbe supa 30 de secunde. Se scot ghimbirul şi feliile de lămâie şi se adaugă uleiul de susan. Se toarnă ciorba peste peste şi legume şi se serveşte.
Peşte în supă orientală
Poftă bună!