Terina de somon
PrinteazaSe curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon afumat (cca 150 g).
Se taie cuburi 50 g somon afumat şi se amestecă împreună 200 g brânzică de casă, 125 g brânză de vaci, 1 lingură hrean de la borcan, 1 lingură mărar tocat. Se stoarce foaia de gelatină, se dizolvă într-o cantitate mică de apă şi se amestecă împreună cu 1 lingură din compoziţie.
Se înglobează apoi în restul de compoziţie. Se încorporează 100 ml smântână neîndulcită bătută frişcă. Se condimentează cu suc de lămâie, sare şi piper. Se pune jumătate din compoziţie în formă. Deasupra se aşază castraveţii, apoi restul de compoziţie.
Se plachează cu 50 g felii de somon afumat. Terrina se acoperă cu folie şi se dă la frigider cca 3 ore. Se răstoarnă din formă şi se ornează cu lămâie şi muştar.
Terina de somon
Poftă bună!