Terina de somon

Printeaza

Terina de somonSe curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon afumat (cca 150 g).

Se taie cuburi 50 g somon afumat şi se amestecă împreună 200 g brânzică de casă, 125 g brânză de vaci, 1 lingură hrean de la borcan, 1 lin­gură mărar tocat. Se stoarce foaia de gela­tină, se dizolvă într-o cantitate mică de apă şi se amestecă împreună cu 1 lingură din com­poziţie.

Se înglobează apoi în restul de com­poziţie. Se încorporează 100 ml smântână neîndulcită bătută frişcă. Se condimentează cu suc de lămâie, sare şi piper. Se pune ju­mătate din compoziţie în formă. Deasupra se aşază castraveţii, apoi restul de compo­ziţie.

Se plachează cu 50 g felii de somon afumat. Terrina se acoperă cu folie şi se dă la frigider cca 3 ore. Se răstoarnă din formă şi se ornează cu lămâie şi muştar.

Terina de somon

Terina de somon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.