Inghetata cu foi de napolitana
PrinteazaO reteta de inghetata cu foi de napolitana din: foi de napolitana, oua, zahar, faina, nuca macinata, lapte, frisca, zahar vanilat, nes, cacao si ciocolata de menaj.
- 3 foi de napolitană
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- 3 linguri făină
- 6 linguri nucă măcinată
- 300 ml lapte
- 500 ml frişcă lichidă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriţă nes
- 1 lingură cacao
- 50 g ciocolată de menaj
Mod de preparare:
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, făina şi laptele şi le fierbi pe baie de aburi, până se îngroaşă. Baţi frişca împreună cu zahărul vanilat. în crema răcită, încorporezi nuca măcinată, frişca şi albuşurile bătute spumă. în jumătate de compoziţie adaugi cacao, iar în cealaltă nesul.
Intr-o tavă dreptunghiulară înaltă, tapetată cu folie alimentară, aşezi o foaie de napolitană, întinzi crema cu nes, pui a doua foaie, îngheţata de cacaua, iar deasupra ultima foaie.
Dai tava la congelator pentru 4-5 ore, apoi tai îngheţata în dreptunghiuri sau romburi, cu un cuţit încălzit. Decorezi îngheţata cu ciocolată topită la bain-marie.
Ingheţată cu foi de napolitană
Poftă bună!