Muschi de porc umplut cu mazare si oua
PrinteazaSe lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza cu un cutit ascutit un buzunar adanc.
Aici se introduc mazare si oauale si eventual se leaga apoi cu ata. Se condimenteaza friptura cu sare si piper. Se incinge cuptorul la 180 C. Se rup frunzulite de la 4 fire de cimbru. Se amesteca impreuna cu 1 lingura seminte de fenicul si 3 linguri ulei de masline.
Intr-o tigaie, se incing 2 linguri ulei si se prajeste de jur-imprejur muschiul. Se scoate carnea din tigaie, se aseaza gratarul din cuptor si se fixeaza pe nivelul de dedesubt o tava pe care se va scurge grasimea.
Se coace la cuptor circa 60 de minute, intre timp, se unge de mai multe ori cu ulei aromat. Se scoate apoi friptura din cuptor si se taie felii; se serveste ornata cu cimbru. Se ofera eventual o garnitura de paste.
Muschi de porc umplut cu mazare si oua
Pofta buna!