Iahnie de Fasole cu Costiță Afumată – Savoare Tradițională Românească din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, usturoi, dafin, boia dulce, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500g fasole boabe 300g costiță afumată 1 ceapă mare 2 morcovi 3 căței de usturoi 1 foaie de dafin 1 linguriță boia dulce sare și piper după gust 2 linguri […]
Reteta zilei: Fasole uscată cu scăricica de porc afumată
PrinteazaFasole uscată cu scăricică de porc afumată din: fasole uscata, scaricica de porc afumata, ceapa, pastarnac, bulion si sare.
Ingrediente:
- 1 kg fasole uscata
- scaricica de porc afumata
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 2-3 linguri bulion
- sare
Mod de preparare:
Se allege si se spala fasolea bine. Se pune la fiert pe aragaz. Se arunca apa de cel putin 2 ori.
Scaricica de porc se taie bucati si se da in fiert.
Se pune fasolea din nou la fiert impreuna cu scaricica.
Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa toccata si pastarnacul taiat in sferturi si putina sare.
Se lasa la fiert aproximativ 2 ore timp in care se amsteca si se adauga apa daca este necesar.
Inainte cu jumatate de ora de a opri focul se adauga bulionul. Se serveste calda.
Fasole uscata cu scaricica de porc afumata
Pofta buna!
Ciorbă de Fasole cu Afumătură: Savoarea Autentică Românească
Ciorbă de Fasole cu Afumătură: Savoarea Autentică Românească din: fasole boabe, afumatura, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, rosii, bulion, frunze de dafin, leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 250g afumătură (costiță, cârnați sau kaizer) 1 ceapă mare 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 3 roșii medii sau 200ml suc de roșii […]
Mâncare de Fasole cu Cârnați și Costiță – Deliciu Culinar
Mâncare de Fasole cu Cârnați și Costiță – Deliciu Culinar din: fasole boabe, carnati afumati, costita afumata, ceapa, usturoi, ardei, boia de ardei, sare, piper, marar. Această mâncare de fasole cu cârnați și coștiță este un exemplu clasic al bucătăriei românești tradiționale. Ingrediente: 500g fasole boabe 300g cârnați afumați 200g coștiță afumată 1 ceapă […]
Pofta buna!
Hmmmm, asta ma gandesc sa fac si eu, o fasole cu ciolan