Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din: smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta de vanilie.
- 1 kg smântână
- 250 g zahăr
- 200 g miez de nucă
- 100 g ciocolată de menaj sau amăruie
- 1/2 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un vas înalt, mixezi smântână împreună cu zahărul, pentru a obţine frişca. La sfârşit, adaugi esenţă de vanilie şi omogenizezi. Introduci frişca în frigider, până când pregăteşti celelalte ingrediente.
Prăjeşti puţin, în cuptor, miezul de nucă, iar după ce s-a răcit, îl macini fin, cu maşina special destinată nucilor.
Incorporezi în frişcă nucile şi ciocolata rasă, amestecând uşor. Omogenizezi compoziţia şi o torni în forme de plastic, pe care le acoperi şi le introduci în frigider, pentru cel puţin 3 ore.
Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată
Poftă bună!