Supă deasă de legume şi orz
PrinteazaO reteta simpla de supa deasa de legume si orz din: orz, ceapa, mazare, bob, fasolica verde, cartofi rosii, portocala, fenicul, seminte de fenicul, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare.
- 150 g orz perlat
- 4 cepe
- 300 g mazăre decorticată
- 300 g bob
- 200 g fasolică verde
- 10 morcovi mititel
- 2 cartofi roşii
- 1 tulpină de ţelină
- 1 portocală netratată
- 1 legătură de fenicul sălbatic
- 1 lingură de seminţe de fenicul
- 1,5 1 supă de legume
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Puneţi orzul într-o strecurătoare şi clătiţi-l bine sub jet de apă rece, eliminând eventualele impurităţi.
Zdrobiţi într-un mojar seminţele de fenicul. Curăţaţi portocala şi tăiaţi coaja fâşioare foarte subţiri. Păstraţi câteva pentru ornat. Căliţi într-o oală încăpătoare aceste două ingrediente în trei linguri de ulei extravirgin de măsline.
Curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri cepele, puneţi-le şi pe ele în oală să-şi lase aroma împreună cu orzul şi supa, puneţi capacul şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic circa jumătate de oră.
între timp, pregătiţi celelalte zarzavaturi: spălaţi morcovii şi radeţi-i de coajă, spălaţi şi curăţaţi cartofii, tăiaţi capetele şi eliminaţi aţa tecilor de fasole verde, curăţaţi ţelina, apoi tăiaţi-le pe toate bucăţele şi puneţi-le în oală împreună cu mazărea şi cu bobul. Fierbeţi circa 25 de minute. Potriviţi de sare, stingeţi focul şi lăsaţi să se răcească.
Spălaţi şi rupeţi firele de fenicul sălbatic. Puneţi supa groasă în farfurii adânci, aroma- tizaţi-o cu feniculul şi cu coaja de portocală pe care aţi pus-o deoparte, stropiţi cu un fir de ulei extravirgin de măsline. Serviţi fierbinte.
Supă deasă de legume şi orz
Poftă bună!