Somon la grătar cu sos de anşoa
PrinteazaO reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel proaspăt şi coajă de lămâie rasă.
- 4 fileuri de somon, aproximativ 100 g fiecare
- ulei de măsline pentru uns
pentru sos:
- 2 fileuri de anşoa din conservă, scurse
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- coaja rasă fin de la 1 lămâie
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- sare şi piper negru
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
ornare:
- frunze de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Pentru sos, se zvântă fileurile de anşoa, apoi se toacă fin. Se pun într-un castron împreună cu usturoiul, coaja rasă şi sucul de lămâie şi pătrunjelul. Se asezonează după gust, apoi se adaugă uleiul. Pentru că fileurile de anşoa sunt sărate, s-ar putea să nu mai fie nevoie de sare.
Se pune la încălzit o tigaie pentru grătar sau una care nu lipeşte. Se unge cu ulei şi se asezonează somonul cu sare şi piper pe ambele părţi. Când tigaia s-a încălzit bine, se pun fileurile în ea, cu pielea în sus.
Se prăjesc 6 minute, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se mai prăjesc încă 4 minute sau până când carnea devine opacă. Se aranjează pe 4 farfurii, se stropeşte cu sos şi se ornează cu frunze de pătrunjel. Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.
Somon la grătar cu sos de anşoa
Poftă bună!