Smoothie de morcovi cu crochete
PrinteazaSe prepară crochetele: se amestecă într-un castron 150 g făină, 3 linguri caşcaval ras, 1 foaie de dafin şi sare; se adaugă 100 g unt rece tăiat cuburi şi se frământă un aluat sfărâmicios. Se face o gropiţă la mijloc şi se pun înăuntru 3 linguri seminţe de floarea-soarelui tocate, 2 gălbenuşuri şi 1-2 linguri smântână.
Se amestecă cu grijă, dar nu se frământă, deoarece devine foarte tare. Se formează un rulou de aluat (0, 3 cm), se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cel puţin 1 oră. Apoi se îndepărtează folia şi se taie ruloul în felii de cca 5 mm grosime. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 12-15 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Intre timp, se prepară smoothie: cu blenderul se amestecă 300 ml suc de morcovi, 180 g iaurt, 100 ml smântână semidegresată, 2 linguri gin sau suc de portocale, sare şi sos picant tabasco. Se presară puţin piper şi se serveşte cu crochetele reci sau calde (se pot încălzi 3-5 min. în cuptorul încins la 160 °C).
Smoothie de morcovi cu crochete
Poftă bună!