Consomme de legume cu gogoşele
PrinteazaO reteta delicioasa de consomme de legume cu gogosele din: supa de carne, morcovi, praz, telina, salata verde, unt, faina, oua, parmezan si sare.
- 21 supă limpede de carne
- 2 morcovi
- 2 fire de praz
- 2 tulpini de ţelină
- 5 frunze de salată verde
- 50 g unt
- 150 g făină, cernută
- 3 ouă
- 50 g parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi toate zarzavaturile: tăiaţi salata verde fâşioare, iar pe celelalte, bastonaşe.
Turnaţi într-o oală supa de carne şi daţi-o în clocot: adăugaţi bastonaşele de legume, daţi focul mic şi fierbeţi 1 oră, amestecând din când în când.
Pentru prepararea gogoşelelor, daţi în clocot într-o crăticioară 2,5 dl de apă cu puţină sare, adăugaţi untul, lăsaţi-l să se topească, după care puneţi toată făina amestecând continuu, până când compoziţia se va desprinde de marginile cratiţei.
Stingeţi focul şi încorporaţi ouăle unul câte unul, apoi parmezanul ras şi amestecaţi bine totul.
Lăsaţi coca să se răcorească.
Cu această compoziţie faceţi grămăjoare de mărimea unei nuci, la distanţă una de alta într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor.
Coaceţi gogoşile în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 15 minute: gogoşelele vor trebui să se umfle şi să se rumenească puţin.
Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească.
Adăugaţi în oala de supă fâşioarele de salată verde, potriviţi cfe sare şi stingeţi focul imediat.
Turnaţi consomme-ul în căni speciale cu două toarte şi serviţi fierbinte, împreună cu gogoşelele sărate.
Consomme de legume cu gogoşele
Poftă bună!