Cod in crustă de hrean
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie, pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel.
- 2 lămâi
- 75 g pesmet
- 2 linguri hrean, ras sau scurs, în cazul în care era conservat
- 3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- 2 cepe verzi, tocate mărunt
- sare şi piper negru
- 4 fileuri de cod, cu piele, de aproximativ 125 g fiecare
ornare:
- boia
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se dă pe răzătoarea fină coaja de la o lămâie şi se pune într-un castron. Se adaugă pesmetul, hreanul, pătrunjelul şi ceapa verde, amestecând, apoi se sărează şi se piperează. Se stoarce su cui de la lămâia rasă şi se înglobează.
Se taie cealaltă lămâie rondele care se aşază pe fundul unui vas adânc. Se pune codul peste rondele, cu partea cu piele in jos. Se pune amestecul cu hrean peste fiecare fileu, presarand usor.
Peştele se coace 15-20 de minute până când carnea sa devine opacă şi se fărâmiţează uşor. Se serveşte cu boia pe deasupra.
Cod in crustă de hrean
Poftă bună!