Prajitura cu stafide si cacao

Printeaza

Prajitura cu stafide si cacao

Ingrediente:Prajitura cu stafide si cacao

Pentru blat:

  • 6 gălbe­nuşuri
  • 100 grame zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • jumătate plic praf de copt
  • făină cât cuprinde

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao, praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi mai mari.

Pentru cremă:

  • 400 ml lapte
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame stafide
  • două plicuri budinci vanilie
  • trei linguri făină
  • 200 grame unt

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele cu budinca de vanilie şi făina. Când iei de pe foc, adaugi făina şi stafidele, iar după ce se răceşte adaugi untul frecat spumă. Crema pe care o obţii o aşezi între cele două foi.

Peste foaia de deasupra adaugi următoarea cremă: baţi 6 albuşuri cu 200 grame zahăr pânâ oul nu mai cade de pe tel şi adaugi o linguriţă de oţet.

Foile nu trebuie să le coci prea tare, ca să nu fie prea uscate, şi le umpli cu o zi înainte. Deasupra albuşului poţi presăra cacao granule sau ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.