Prajitura cu stafide si cacao
PrinteazaPrajitura cu stafide si cacao
Pentru blat:
- 6 gălbenuşuri
- 100 grame zahăr
- 5 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- jumătate plic praf de copt
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao, praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi mai mari.
Pentru cremă:
- 400 ml lapte
- 150 grame zahăr
- 100 grame stafide
- două plicuri budinci vanilie
- trei linguri făină
- 200 grame unt
Mod de preparare:
Fierbi laptele cu budinca de vanilie şi făina. Când iei de pe foc, adaugi făina şi stafidele, iar după ce se răceşte adaugi untul frecat spumă. Crema pe care o obţii o aşezi între cele două foi.
Peste foaia de deasupra adaugi următoarea cremă: baţi 6 albuşuri cu 200 grame zahăr pânâ oul nu mai cade de pe tel şi adaugi o linguriţă de oţet.
Foile nu trebuie să le coci prea tare, ca să nu fie prea uscate, şi le umpli cu o zi înainte. Deasupra albuşului poţi presăra cacao granule sau ciocolată rasă.
Pofta buna!