Paste capellini cu carne de pui
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de paste capellini cu carne de pui din: file de piept de pui, rosii uscate, ulei, rozmarin, supa de pui, mustar, paste capellini, sare, piper, smantana si parmezan.
- 300 g file de piept de pui
- 6 roşii uscate conservate în ulei
- 2 linguri ulei
- 2 linguriţe rozmarin tocat
- 150 ml supă de pui
- 1/2 linguriţă muştar
- 400 g paste capellini (spaghete foarte subţiri)
- sare
- piper
- 150 ml smântână
- parmezan
Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii. Se lasă să se scurgă roşiile şi se taie fâşii. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc roşiile şi rozmarinul 3 min. Se adaugă carnea şi se prăjeşte amestecând, până ce capătă culoare. Se toarnă supa şi se adaugă muştarul; se lasă să fiarbă timp de cca 10 min.
Pastele se fierb al dente intr-o cantitate mare de apa cu sare. Se adauga smantana in sos si se lasa sa dea intr-un clocot; se sareaza si se pipereaza.
Se scurg pastele si se amesteca impreuna cu sosul de pui. Se aseaza pe farfurii si se presara parmezan; eventual se orneaza cu rozmarin.
Paste capellini cu carne de pui
Poftă bună!
E foarte buna reteta de paste cu pui