Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos din: ceapa, broccoli, fileuri de piept de pui, piper, sare, cimbru uscat, bacon, faina, vin alb, supa de pasare, smantana, bulion, zahar si cascaval.
- 1 ceapă
- 500 g broccoli
- 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
- piper
- sare
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 4 felii bacon
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 250 ml vin alb
- 200 ml supă de pasăre
- 200 ml smântână
- 1 lingură bulion
- 1/2 linguriţă zahăr
- 75 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se toaca ceapa. Se despart buchetele de broccoli si se inabusa intr-o cantitate mica de apa cu sare timp de 3-5 minute. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se incinge cuptorul la 175 C. Se condimenteaza carnea cu sare, piper si cimbru. Fiecare bucata se infasoara in cate o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea de jur-imprejur, la foc iute. Se scoate.
Se caleste ceapa, se presara faina si se caleste putin. Se stinge cu vin si supa si se torna smantana. Se adauga bulionul si se lasa sa firba sosul la foc moale circa 5 minute.
Se condimenteaza cu sare, piper si zahar. Se aseaza carnea cu broccoli intr-o forma de sufleu mare sau 4 mici si se toarna deasupra sosul. Se presara cascavalul ras. Se coace la cuptor 30-40 de minute.
Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos
Poftă bună!