Ingheţată de alune cu ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de ingheatata de alune cu ciocolata din: zahar tos, lapte, oua, alune, ciocolata ed menaj, zmeura si sos de cocos.

Ingrediente:Ingheţată de alune cu ciocolată

  • 150 g zahăr tos
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g alune nesărate
  • 100 g ciocolată de menaj
  • o mână de zmeură pentru decor
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul şi laptele. Pui compoziţia la fiert la bain- marie, amestecând mereu până se îngroaşă crema. Stingi focul şi laşi crema să se răcească, timp în care razi ciocolata şi tai mărunt alunele.

Incorporezi ciocolata şi alunele zdrobite sau tăiate mărunt, în crema răcită, apoi torni îngheţata într-un vas, pe care îl introduci în frigider.

Serveşti îngheţata după cel puţin 3 ore, decorată cu sos de ciocolată. Pui ici-colo şi câte o zmeură proaspătă. Este delicioasă!

Ingheţată de alune cu ciocolată

Ingheţată de alune cu ciocolată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.