Supă de năut cu ciuperci
PrinteazaO reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci, pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran, cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 300 g năut uscat
- 300 g mânătărci proaspete
- 50 g pancetta
- 4 roşii lunguieţe
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă albă mică
- 1 ţelină
- 2 rămurele de rozmarin
- 2 fire de maghiran
- 2 rămurele de cimbrişor
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 pahare de vin alb sec
- 11 supă de legume
- 7 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat năutul 12 ore, apoi scurgeţi-l şi clătiţi-l bine.
Puneţi legumele şi rozmarinul spălat într-o cratiţă, acoperiţi cu apă, puneţi sare şi fierbeţi la foc mic, calculând 1 oră din momentul în care dă în clocot.
Curăţaţi între timp ciupercile, eliminând resturile de pământ cu o cârpă umedă, şi spălaţi-le rapid sub un jet de apă rece.
Tăiaţi-le felii subţiri şi tăiaţi cubuleţe pancetta. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul şi ceapa, curăţaţi şi spălaţi ţelina şi pătrunjelul.
Puneţi toate aceste ingrediente să se călească în 5 linguri de ulei extravirgin de măsline, apoi adăugaţi pancetta, ciupercile şi năutul scurs şi fiert.
Amestecaţi 5 minute şi potriviţi de sare, condimentând apoi cu piper negru.
Turnaţi vinul alb, lăsaţi-l să se evapore încet, după care adăugaţi supa fierbinte.
Spălaţi şi curăţaţi de pieliţă roşiile, tăiaţi-le bucăţele, scoateţi-le seminţele şi puneţi-le în supă.
Puneţi legăturile de cimbrişor şi de maghiran bine spălate şi legate împreună. Fierbeţi la foc mic 15 minute.
După ce aţi stins focul, aruncaţi legătura de ierburi aromatice, potriviţi de sare şi stropiţi cu uleiul rămas.
Aromatizaţi cu piper negru proaspăt măcinat şi cu câteva frunzuliţe de maghiran. Serviţi foarte fierbinte.
Supă de năut cu ciuperci
Poftă bună!