Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată
PrinteazaO reeta de supa de bob, mazare, anghinare si salata din: bob uscat, mazare, anghinare, salata verde, ceapa, lamaie, ulei extravirgin de masline, ardei iute si sare.
- 150 g bob uscat
- 100 g mazăre uscată
- 2 anghinare
- 1 salată verde mică
- 1 ceapă
- 1 lămâie
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- ardei iute roşu
- sare
Mod de preparare:
După ce aţi lăsat la înmuiat bobul şi mazărea 6-8 ore, fierbeţi-le separat în apă cu sare 1 oră şi 15 minute şi, respectiv, 1 oră şi jumătate. Scurgeţi-le şi strângeţi într-un recipient apa în care au fiert.
Curăţaţi anghinarele de frunzele din afară, îndepărtaţi cotoarele şi tăiaţi-le felii, cufundându-le în apă acidulată cu zeamă de lămâie, să nu se înnegrească. Spălaţi şi scurgeţi cu grijă salata şi tăiaţi-o fâşioare.
Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Căliţi-o într-o oală de lut cu ulei extravirgin de măsline. După 5 minute, adăugaţi feliile de anghinare bine scurse, legumele şi salata.
Amestecaţi, lăsaţi-le să-şi dezvolte aroma şi potriviţi de sare. Turnaţi în oala de lut 1/2 l şi mai bine din apa în care au fiert bobul şi mazărea, daţi în clocot şi mai fierbeţi 20 de minute. Serviţi foarte fierbinte, după ce aţi presărat în supă ardei iute roşu, mărunţit.
Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată
Poftă bună!