Despre Linte

Printeaza

Despre LinteLintea e o leguminoasă cultivată din vechime, în lumea întreagă; este bogată în proteine şi minerale şi săracă în grăsimi. Lintea constituie un excelent substitut pentru carne (100 g linte gătită conţin aceeaşi cantitate de proteine ca 134 g de carne de vită), şi conţine carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, calciu, fosfor, fier, acid folic, vitaminele B şi C, fibre solubile şi insolubile.

Alături de soia, lintea e opţiunea alimentară preferată de vegetarieni. Datorită timpului de fierbere redus, lintea reprezintă o excelentă alternativă la fasole. Lintea nu conţine colesterol şi are numai 110-160 calorii /100 g, în funcţie de varietatea preparată şi de modul de preparare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.