Lavrac gătit in vin cu fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de lavrac gatit in vin cu fenicul din: fenicul, esalote, fileuri de lavrac, sare, piper, lamaie verde, capere, usturoi, masline negre, boia si vin alb sec.
- 125 g fenicul
- 2 eşalote, tocate mărunt
- 4 fileuri de lavrac, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare
- sare şi piper negru
- 1 lămâie verde
- 1 -2 linguri capere
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
- 6 măsline negre, fără sâmburi, tocate mărunt
- un praf de boia
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se curăţă feniculul păstrându-se frunzele exterioare pentru ornare. Restul se toacă fin. Se aranjează feniculul tăiat într-o cratiţă mare, în care să încapă şi peştele pe un singur strat. Se adaugă eşalotele şi peştele. Se potriveşte de sare şi piper după gust.
Se păstrează câteva fâşii de coajă de lămâie pentru ornare, iar restul se rade. Se presară ca- perele, usturoiul, măslinele, boiaua şi coaja de lămâie peste peşte. Pe deasupra se toarnă vinul, Se acoperă vasul cu un capac sau cu folie şi se coace la cuptor 20 de minute sau până când carnea devine opacă şi se fărâmiţează uşor
Se serveşte fierbinte, ornat cu frunze de fenicul, coajă de lămâie verde şi boia. Lavracul poate fi înlocuit cu chefal argintiu.
Lavrac gătit în vin cu fenicul
Poftă bună!
Incoming search terms:
- lavrac
Se gaseste la noi asa ceva?