Ingheţată cu lapte si kiwi
PrinteazaO reteta de inghetata de lapte si kiwi din: oua, zahar, faina, lapte, unt, baton de vanilie, coaja de lamaie verde si fistic.
- 6 oua
- 400 g zahar
- 4 linguri faina
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 1/2 baton de vanilie
- 3-4 kiwi
- coaja rasa de la 1 lamaie verde
- 50 g fistic prajit sau decojit
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci spumă gălbenuşurile cu făina şi 250 g zahăr, apoi torni treptat laptele. Fierbi compoziţia împreună cu batonul de vanilie, la foc mic, până se îngroaşă, devenind ca o smântână.
In timp ce crema se răceşte, baţi albuşurile spumă. Adaugi zahărul rămas şi continui să baţi până se întăreşte bezeaua. Când crema cu lapte s-a răcit, scoţi batonul de vanilie şi o adaugi lingură cu lingură, în untul frecat spumă, apoi încorporezi uşor spuma de albuşuri, amestecând de jos în sus.
Cureţi de coajă fructele de kiwi. Păstrezi un fruct pentru decor, iar restul le tai în cubuleţe. Amesteci fructele, coaja rasă de lămâie şi jumătate din fistic, cu crema pentru îngheţată. O repartizezi în vase de plastic, pe care le închizi cu capace şi le dai la frigider.
După primele 30 de minute de congelare, amesteci din nou crema, pentru a nu forma ace. Repeţi operaţia după alte 30 de minute, apoi o laşi la congelat pentru alte 2 ore. Serveşti îngheţata decorată cu fistic.
Ingheţată cu lapte si kiwi
Poftă bună!