Somon pane cu sos de limette
PrinteazaO reteta delicioasa de somon pane cu sos de limette din: cartofi, sare, fileuri de somon, piper, oua, faina, ulei, pesmet, limette, zahar, lapte si smantana.
- 800 g cartofi
- sare
- 4 fileuri de somon (a cca 150 g)
- piper
- 2 ouă
- 3 linguri făină
- 80 g pesmet
- 3 linguri ulei
- 2 limette
- 1 lingură zahăr
- 200 ml lapte
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare circa 25 de minute. Se sareaza si se pipereaza pestele. Se bat ouale; se tavaleste pestele mai intai prin faina, apoi prin oua batute si in cele din urma prin pesmet.
Se incinge uleiul si se prajesc fileurile circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot si se pastreaza la cald. Se decojesc limettele şi se îndepărtează pieliţele. Se păstrează sucul rezultat. Se lasă să se caramelizeze zahărul şi se stinge cu sucul de limette; se adaugă feliile de limette.
Se scurg cartofii şi se decojesc. Se pasează şi se adaugă laptele şi smântână; se sărează şi se piperează. Peştele se serveşte cu piure de cartofi şi sos de limette.
Somon pane cu sos de limette
Poftă bună!