Hering Prăjit cu Salată de Cartofi

Printeaza

Hering Prăjit cu Salată de Cartofi: un fel de mâncare clasic, popular în multe culturi europene, apreciat pentru combinația sa de savoare simplă și satisfație.

Heringul, bogat în omega-3, se potrivește perfect cu textura cremoasă și blândețea salatei de cartofi.

Timp de preparare

  • Pregătire: 20 minute
  • Gătire: 30 minute
  • Total: 50 minute

Ingrediente

  • Hering (4 fileuri)
  • Făină (100 g) – pentru tăvălit fileurile de hering
  • Ulei vegetal – pentru prăjit

Pentru salata de cartofi:

  • Cartofi (500 g) – fierți, răciți și tăiați cuburi
  • Ceapă roșie (1 bucată medie) – tocată mărunt
  • Castraveți murați (100 g) – tocați mărunt
  • Maioneză (100 ml) – sau o combinație de smântână și muștar pentru un dressing mai ușor
  • Pătrunjel proaspăt (o mână) – tocat, pentru decor
  • Sare și piper negru – după gust

Mod de Preparare

Prepararea salatei de cartofi:

Într-un bol mare, amestecă cartofii cuburi cu ceapa roșie, castraveții murați și maioneza.

Condimentează cu sare și piper după gust.

Adaugă pătrunjelul tocat și amestecă ușor. Pune salata deoparte pentru a permite aromelor să se combine.

Pregătirea heringului:

Tăvălește fileurile de hering în făină până sunt bine acoperite pe toate părțile.

Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.

Prăjește heringul în uleiul încins până când fileurile devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

Servirea:

Servește heringul prăjit fierbinte alături de salata de cartofi rece.

Garnisește cu mai mult pătrunjel proaspăt dacă dorești.

Hering Prăjit cu Salată de Cartofi:

  • Oțet de mere sau lămâie – Un strop de oțet de mere sau zeamă de lămâie pe hering poate adăuga o notă de prospețime.
  • Bere blondă sau lager – O bere rece poate echilibra grăsimea heringului prăjit și poate însoți bine textura bogată a salatei de cartofi.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: aproximativ 500 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 28 g
  • Carbohidrați: 35 g

Este o combinație tradițională, reconfortantă și nutritivă. Această masă poate fi servită în orice moment al anului, oferind o experiență culinară satisfăcătoare și accesibilă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.