Drob delicios de miel in aluat
PrinteazaO reteta de drob delicioas de miel in alut din: maruntaie de miel, smantana, oua, lapte, paine, marar, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, faina, ou si unt.
pentru umplutura:
- 1/2 kg maruntaie de miel
- 1 lingura smantana
- 2 oua
- putin lapte
- 1 felie de paine
- marar, patrunjel
- 1 legatura de ceapa verde
- sare
- piper
pentru aluat:
- 150 g faina
- 1 ou
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Se face un aluat din ou si faina. Se intinde o foaieca pentru taitei si se pune intr-o forma unsa cu unt (poate fi o forma de cozonac), astfel incat foaia sa depaseasca un pic marginile formei. Umplutura se pregateste astfel: se pun maruntaiele la fiert, apoi se lasa la racit si se toaca cu masina de tocat carne.
Se adauga ouale, smantana, felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, sarea, piperul. Se toaca ceapa, patrunjelul si mararul si se adauga in compozitie. Se amesteca bine. Umplutura se pune in forma pregatita anterior, se intorc marginile de aluat si se impacheteaza compozitia. Se unge cu ou batut si se da la cuptor.
Poftă bună!