Sorbet de limette
PrinteazaO reteta gustoasa de sorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja de limette, vin alb sec si sampanie.
- 150 g zahăr
- 300 ml suc de limette
- coaja rasă de la 2 limette
- 500 ml vin alb sec
- 400 ml şampanie
Mod de preparare:
Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr şi coajă de limette şi se toarnă suc de limette şi vin alb. Se lasă să se răcorească lichidul, se strecoară şi se toarnă compoziţia într-o formă plată, care se dă la congelator 4-5 ore.
Din 30 în 30 de minute, se scoate şi se amestecă energic cu telul, pentru a nu se forma cristale mari de gheaţă. Se scot porţii din sorbet şi se repartizează în 4 boluri de desert. Se completează cu şampanie şi se ornează cu frunze de lămâiţă şi coajă de limettă.
Sorbet de limette
Poftă bună!
Imi place sorbetul, o sa-l fac si eu