Pască modernă cu mere
PrinteazaO reteta delicioasa de pasca moderna cu mere din: mere acrisoare, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, branza de vaci, faina, amidon, praf de copt, migdale, lapte, zahar pudra si hartie de copt.
- 400 g mere acrişoare
- 200 g unt moale
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 1/2 linguriţă coajă rasă de la o lămâie
- 100 g brânză de vaci
- 350 g făină
- 50 g amidon
- 1 plic praf de copt
- 100 g migdale măcinate
- eventual puţin lapte
- zahăr pudră
- hartie de copt
Mod de preparare:
Se decojesc merele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare. Jumătate din cantitate se taie felii subţiri, restul se rad.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se bate untul spumă, cu zahăr. Se înglobează pe rând ouăle şi coaja de lămâie.
Merele rase se storc şi se înglobează în aluat, împreună cu brânza de vaci.
Se amestecă separat făina cu amidonul, praful de copt şi migdalele măcinate, apoi se încorporează în compoziţia de ouă.
Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţin lapte. Se aşază compoziţia într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se încrustează deasupra felii de mere; prăjitura se coace 50-70 min.
Când este gata, prăjitura coaptă se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească în formă cca 5 min.
Se scoate apoi din formă, se desprinde cu grijă hârtia de copt şi se lasă să se răcească pasca pe un grătar de prăjituri.
Se serveşte eventual pudrată cu zahăr.
Pască modernă cu mere
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pasca cu mere