Supă de pesmet prăjit
PrinteazaO reteta simpla de supa de pesmet prajit din: pesmet, parmezan, oua, unt, supa de carne, sare si piper negru. Pregătit din pâine uscată zdrobită sau măcinată, pesmetul era obţinut în trecut din resturile de pâine care se dădeau pe râzătoare şi se uscau în cuptor. Există două feluri de pesmet: alb şi brun, primul produs exclusiv din miez, cel de al doilea şi din coajă.
- 120 g pesmet
- 2 linguri de parmezan ras
- 2 ouă
- 50 g unt
- 1,2 1 supă de carne
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Puneţi într-un castronel 90 g de pesmet măcinat foarte fin, stropiţi cu un pahar de supă limpede şi amestecaţi bine cu o lingură de lemn.
Fierbeţi supa rămasă. Intr-o crăticioară, topiţi untul, rumeniţi-l până devine auriu, apoi adăugaţi pesmetul înmuiat şi amestecaţi tot cu o lingură de lemn până obţineţi o cremă densă, fără cocoloaşe.
Puneţi restul de pesmet într-un castronel încăpător. Adăugaţi ouăle, parmezanul ras şi bateţi bine compoziţia cu un tel, puneţi deasupra şi pesmetul rumenit în unt, bateţi în continuare şi turnaţi şi restul de supă, foarte fierbinte.
Potriviţi de sare şi amestecaţi în continuare până se omogenizează. Puneţi supa în castronele separate, condimentaţi din abundenţă cu piper negru proaspăt măcinat şi serviţi.
Supă de pesmet prăjit
Poftă bună!