Ouă crocante
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de oua crocante din: oua, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar pudra si suc de lamaie.
- 5 ouă
- 300 g zahăr
- 125 g făină
- 200 g ciocolată albă
- 300 ml frişcă
- 3 linguri zahăr pudră
- suc de lămâie
- decor de zahăr
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle; albuşurile se bat cu 180 g zahăr şi bezeaua se dă la frigider. Intr-un castron de metal, se bat galbenusurile cu 120 g zahar la bain-marie 3 minute. Se inglobeaza făina şi 2/3 din compoziţia de bezea de la frigider.
Se adaugă restul de bezea şi se organizează. Se şpriţează 40 de fursecuri în formă de ouă, pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se coc 12-15 min., până se rumenesc. Se scot şi se lasă să se răcească.
Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă să se răcorească puţin. Se bate frişca şi se încorporează în ciocolata răcită; se dă la frigider. Se aşază crema de ciocolată într-un şpriţ prevăzut cu forma mica. Se şpriţează ciocolată pe faţa netedă a 20 de fursecuri; se aşază deasupra câte un fursec fără cremă. Se dau la frigider 2 ore.
Pentru ornat, se prepară o glazură din 2 linguri zahăr pudră şi câteva picături de suc de lămâie. Cu ajutorul acestei compoziţii, se lipesc efementele decorative de zahăr pe fursecuri. Se lasă să se răcească şi se pudează cu zahăr.
Ouă crocante
Poftă bună!