Salată de căpşune cu ingheţată
PrinteazaO reteta de salata de capsune cu ingheatat din: fistic, zahar, capsune, limeta, zahar vanilat, piper, ingheatat si frunze de menta.
- 40 g fistic crud decojit
- 2 linguri de zahăr
- 500 g căpşune
- 1 limetă (lămâie verde)
- 1/2 pacheţel de zahăr vanilat (sau baton de vanilie)
- puţin piper măcinat mare
- 1 cutie de îngheţată
- frunze de mentă pentru ornat
Mod de preparare:
Toci fisticul cu un cuţit, dar nu foarte fin. într-o tigaie, cara- melizezi uşor zahărul. Adaugi fisticul, amestecând continuu, apoi întinzi pasta astfel obţinută, cât este încă fierbinte, în strat subţire, pe o hârtie de copt. Laşi să se răcească.
Speli căpşunele, le cureţi şi le tai în bucăţele. Speli lămâia verde şi dai coaja pe râzătoare, după care o tai în două şi storci sucul de la o jumătate de limetă. Amesteci căpşunele cu coaja şi sucul de limetă, precum şi cu zahărul vanilat. Asezonezi salata cu puţin piper proaspăt măcinat.
Aranjezi salata de căpşune împreună cu una-două cupe de îngheţată, în cupe mari de sticlă. Caramelul cu fistic îl rupi bucăţi şi îl presari peste desert. După preferinţă, poţi orna totul cu frunze de mentă.
Salată de căpşune cu îngheţată
Poftă bună!