Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri din clatite cu pate si salata de hribi din: faina alba, ou, lapte, sare, carne dezosata, unt, lapte, supa de legume, ceapa, plante aromatice, sare, piper, vermut rosu, unt, foaie de dafin si pasta de macese.
pentru clătite:
- 125 g faină albă
- 1 ou
- 250 ml lapte
- sare
pentru umplutură:
- 250 g carne dezosată de purceluş de lapte
- 60 g unt
- 50 ml lapte
- supă de legume
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 ceapă medie
- plante aromatice (salvie, măghiran, 1 foaie de dafin)
- sare şi piper
pentru sos:
- 150 ml vermut roşu
- 40 g unt
- 2 foi de dafin
- 30 g pastă de măceşe
pentru garnitură:
- pâine albă veche
- 200 g hribi
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru clătite până când rezultă un aluat omogen, fară cocoloaşe. Incinge o tigaie medie şi, cu ajutorul unui polonic, toarnă aluat cât să acopere fundul acesteia într-un strat egal. Prăjeşte clătitele pe ambele părţi, având grijă să nu le arzi.
Căleşte în jumătate din cantitatea de unt ceapa tocată, usturoiul şi plantele aromatice, după gust, foaia de dafin, apoi pune carnea tăiată în cuburi şi prăjeşte-o. Toarnă supa şi lasă totul să fiarbă circa 15 minute.
La sfârşit, adaugă laptele, untul rămas (din cel pregătit pentru umplutură), sare şi piper, după gust. După ce se răceşte, dă totul prin maşina de tocat. Intinde pateul obţinut pe clătitele pregătite, rulează-le şi pune-le în frigider pentru a se răci bine.
Pentru sos, topeşte untul într-o crăticioară, pune foile de dafin, pasta de măceşe şi căleşte-le puţin. Toarnă Vermutul, deglasează şi lasă puţin să fiarbă, apoi dă amestecul la rece. Când clătitele s-au răcit, taie-le în rondele subţiri (circa 3-4 mm).
Serveşte-le, după preferinţă, aşezate pe felii de pâine crocantă şi ciuperci tăiate pai, asezonate cu ierburi aromatice şi germeni de plante, peste care ai turnat puţin sos de măceşe.
Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi
Poftă bună!
Imi afci si mie niste rulouri din astea :)?