Pui la grătar cu salsa de mango
PrinteazaO reteta delicioasa de pui la gratar cu salsa de mango din: piept de pui, ulei vegetal, mango, suc de lamaie verde, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, piper, frunze de coriandru si fire de chives.
- 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare
- puţin ulei vegetal pentru uns
pentru salsa:
- 2 fructe mari de mango, suculente
- sucul de la 1 lămâie verde
- 1 ardei iute verde, fără seminţe, tocat fin
- 2 linguri coriandru proaspăt, tocat fin
- 1/2 lingură ghimbir ras
- sare şi piper negru
ornare:
- frunze de coriandru proaspăt şi fire de chives
Mod de preparare:
Mai întâi se prepară salsa, ca să aibă timp să se răcească. Se descojesc fructele de mango deasupra unui castron pentru a nu se pierde sucul. Se taie pulpa fructelor în cubuleţe de 5 mm. Se pun în castronul cu sucul de mango împreună cu sucul de lămâie verde.
Se adaugă ardeiul iute, împreună cu coriandrul şi ghimbirul. Se presară sare şi piper după gust Se acoperă castronul si se lasă salsa să se răcească, minimum 1 oră, pentru ca aromele să se dezvolte.
Când totul este gata, se pun pieptii de pui, unul câte unul, între două folii şi se aplatizează uşor cu un facăleţ sau cu un ciocan de lemn. Se pune la încălzit, la foc puternic, o tigaie pentru grătar sau care nu lipeşte. Se ung pieptii de pui pe ambele părţi cu puţin ulei.
Se pun pe grătar şi se prăjesc 4 minute pe fiecare parte. Atunci când sunt înţepaţi cu un cuţit, lichidul scurs din piepţi trebuie să fie limpede. Se servesc fierbinţi cu salsa de mango rece.
Pui la grătar cu salsa de mango
Poftă bună!