Puişori prăjiţi cu lămaie şi boia
PrinteazaO reteta simpla de puisori prajiti cu lamaie si boia din: puisori, lamai, usturoi, ulei de masline, boia, sare si piper.
- 4 puişori curăţaţi, de aproximativ 400 g fiecare
- 2 lămâi, tăiate în jumătăţi
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe boia
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se aranjează puişorii cu pieptul în sus, într-o tavă. Se stoarce o jumătate de lămâie peste un puişor; apoi se freacă bine cu jumătatea de lămâie. Apoi, se introduce lămâia stoarsă în cavitatea pieptului.
Se repetă operaţia cu restul de puişori şi jumătăţi de lămâi. Se freacă fiecare pasăre cu un pic de usturoi, apoi se unge cu ulei de măsline şi se presară boia, sare şi piper după gust. 3 Se rumenesc puişorii la cuptor; pe nivelul din centru, timp de 15 minute. Se întorc şi pe cealată parte şi se mai lasă 15 minute.
In final se întorc iar cu pieptul în sus şi se stropesc cu zeama din tavă. Puişorii se mai lasă 15-20 de minute la cuptor; până când lichidul scurs din ei, atunci când sunt înţepaţi cu un cuţit în porţiunea cea mai groasă, este limpede.
Se scot puişorii din cuptor; se îndepărtează lămâile şi se lasă să stea la cald 5 minute. 5 Intre timp, se îndepărtează orice urmă de grăsime din zeama din tavă, apoi se transferă sosul de la friptură într-o cană, pentru a se servi separat. Se ornează puişorii cu frunze de dafin şi cimbru şi se servesc.
Se servesc fierbinţi cu o combinaţie de legume sau reci cu pâine crocantă, salată, castraveţi, ceapă verde şi mentă proaspătă, tocată.
Puişori prăjiţi cu lămâie şi boia
Poftă bună!