Supă de trufandale
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa de trufandale din: fasole verde, morcovi, cepsoare, cartofi, rosii cherrym ierburi aromatice, busuioc, menta, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Alegerea ierburilor aromatice, în afară de mentă şi de busuioc, necesare pentru a parfuma această supă de primăvară, depinde de gustul fiecăruia: puteţi alege între rozmarin şi tarhon, între pătrunjel (reţeta clasică) şi parfumatele fire de fenicul.
- 200 g fasole verde, nouă proaspătă
- 200 morcovi noi
- 4 cepşoare
- 200 g cartofi noi
- 200 g roşii cherry
- 2 linguri de ierburi aromatice mixte
- 1 legătură de busuioc foarte proaspăt
- 1 legătură de mentă foarte proaspătă
- 11 supă de legume
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi toate legumele, tăiaţi-le bucăţele şi puneţi-le într-o oală cu supă caldă. Puneţi oala pe foc şi lăsaţi-o să fiarbă 30 de minute din clipa în care a dat în clocot. Legumele trebuie să fie fierte, însă tari.
Stingeţi focul, adăugaţi ierburile aromatice mixte şi amestecaţi bine, ca să prindă gust. Treceţi supa într-un castron, potriviţi de sare şi de piper, apoi stropiţi-o cu un fir de ulei extravirgin de măsline.
Presăraţi deasupra frunzele de mentă pe care le-aţi spălat între timp, le-aţi scurs şi le-aţi desprins de pe tijă. Serviţi fierbinte.
Supă de trufandale
Poftă bună!