Ingheţată cu rom
PrinteazaO reteta delicioasa de ingheatata cu rom din: frisca lichida sau smantana, zahar pudra, ceai negru, galbenusuri, rom, fructe proaspete si rulouri de napolitana.
- 500 ml frişca lichidă sau 500 g smântână
- 150 g zahăr pudră
- 1 pliculeţ ceai negru
- 5 gălbenuşuri
- 50 ml rom
- câteva fructe proaspete şi rulouri de napolitană cu cremă, pentru decor
Mod de preparare:
Prepari o infuzie din ceai şi 100 ml apă fierbinte. După 1 minut, scoţi pliculeţul din apă şi laşi ceaiul la răcit. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi ceaiul şi le pui la fiert pe baie de aburi, până se îngroaşă. Stingi focul şi adaugi romul.
Baţi frişca şi o încorporezi în crema răcită, apoi torni compoziţia într-o cutie de plastic şi o dai la congelator pentru 3 ore, timp în care o scoţi şi o amesteci de cel puţin 2 ori.
O serveşti decorată cu fructe şi napolitane sau rulouri de napolitană cu cremă de ciocolată.
Ingheţată cu rom
Poftă bună!