Ingheţată cu branză dulce şi căpşune

Printeaza

O reteta de ingheatata cu branza dulce si capsune din: branza dulce, smantana, zahar si capsune.

Ingrediente:Ingheţată cu branză dulce şi căpşune

  • 250 g brânză dulce
  • 150 g smântână
  • 150 g zahăr
  • 400 g căpşune

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi prin sită sau în blender.

Baţi smântână cu 50 g zahăr. Amesteci piureul de fructe cu zahărul rămas, până se dizolvă, apoi adaugi brânza şi smântână bătută şi omogenizezi folosind mişcări lente.

Torni compoziţia într-un vas, o acoperi cu folie de plastic şi introduci vasul în congelator, pentru 3 ore. Serveşti îngheţata decorată cu fructele păstrate şi, dacă doreşti, cu un topping de ciocolată sau căpşune.

Pentru a prepara un topping de ciocolată adecvat acestei îngheţate, topeşte la bain-marie 100 g ciocolată amă­ruie cu 1 linguriţă zahăr vanilat şi 150 ml frişcă lichidă. Toarnă-l călduţ peste îngheţată.

Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune

Ingheţată cu branză dulce şi căpşune

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.