Tartelete cu prosciutto şi andive
PrinteazaO reteta delicioasa de tartelete cu prosciutto si andive din: faina alba, unt, sare, apa, andive, ou, lapte, usturoi, unt, sare, piper si prosciutto crudo.
pentru tartelete:
- 125 g făină albă
- 85 g unt
- 2 linguri apă
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 2 andive
- 2 ouă
- 1 pahar lapte
- 1 lingură amidon
- 1/2 căţel de usturoi
- 20 g unt
- sare şi piper
pentru decor:
- 80 g prosciutto crudo (şuncă)
Mod de preparare:
Prepară aluatul din făină, unt (la temperatura camerei), sare şi apă, amestecând energic şi rapid toate ingredientele. Când aluatul este omogen, dă-i forma de minge, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute în frigider.
Ţine andivele în apă cu sare timp de 10 minute, apoi scoate-le şi usucă-le cu un şervet de bucătărie. Căleşte usturoiul zdrobit într-o crăticioară în care ai topit untul, apoi scoate-l. Adaugă andivele, sare şi piper, după gust, şi fierbe-le înăbuşit timp de 5 minute.
Pune într-un bol ouăle, laptele, amidonul şi un praf de sare şi bate-le bine. Scoate aluatul din frigider şi întinde din el, cu sucitorul, o foaie de 1/2 cm grosime.
Decupează din aluat 4 discuri cu diametrul de circa 12 cm; unge cu unt şi tapetează cu făină 4 forme mici pentru tarte, apoi îmbracă-le pe interior cu discurile de aluat, înţeapă aluatul cu o furculiţă, pune andivele înăbuşite şi acoperă cu compoziţia de ouă. Pune tartele în cuptorul pre- încălzit la 180° C şi coace-le 20 de minute.
Când sunt gata, scoate tarteletele imediat din forme şi aşază deasupra fiecăreia feliuţe subţiri de prosciutto.
Tartelete cu prosciutto şi andive
Poftă bună!