Tartelete cu prosciutto şi andive

Printeaza

O reteta delicioasa de tartelete cu prosciutto si andive din: faina alba, unt, sare, apa, andive, ou, lapte, usturoi, unt, sare, piper si prosciutto crudo.

Ingrediente:Tartelete cu prosciutto şi andive

pentru tartelete:

  • 125 g făină albă
  • 85 g unt
  • 2 linguri apă
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 2 andive
  • 2 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingură amidon
  • 1/2 căţel de usturoi
  • 20 g unt
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 80 g prosciutto crudo (şuncă)

Mod de preparare:

Prepară aluatul din făină, unt (la temperatura camerei), sare şi apă, amestecând energic şi rapid toate ingredi­entele. Când aluatul este omogen, dă-i forma de minge, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute în frigider.

Ţine andivele în apă cu sare timp de 10 minute, apoi scoate-le şi usucă-le cu un şervet de bucătărie. Căleşte usturoiul zdrobit într-o crăticioară în care ai topit untul, apoi scoate-l. Adaugă andivele, sare şi piper, după gust, şi fierbe-le înăbuşit timp de 5 minute.

Pune într-un bol ouăle, laptele, amidonul şi un praf de sare şi bate-le bine. Scoate aluatul din frigider şi întinde din el, cu sucitorul, o foaie de 1/2 cm grosime.

Decupează din aluat 4 discuri cu diametrul de circa 12 cm; unge cu unt şi tapetează cu făină 4 forme mici pen­tru tarte, apoi îmbracă-le pe interior cu discurile de aluat, înţeapă aluatul cu o furculiţă, pune andivele înăbuşite şi acoperă cu compoziţia de ouă. Pune tartele în cuptorul pre- încălzit la 180° C şi coace-le 20 de minute.

Când sunt gata, scoate tarteletele imediat din forme şi aşază deasupra fiecăreia feliuţe subţiri de prosciutto.

Tartelete cu prosciutto şi andive

Tartelete cu prosciutto şi andive

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.