Supă picantă de ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de supa picanta de ciuperci din: ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei iute, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, cimbrisor, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Supă picantă de ciuperci

  • 800 g ciuperci de diferite soiuri
  • 1 morcov
  • 1 telină mică
  • 1 ceapă albă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 200 g pulpă de roşii
  • 11 supă de legume
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • câteva rămurele de cimbrişor
  • 8 felii de pâine de ţară
  • 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi foarte bine ciupercile folosindu-vă de un şervet umed, apoi clătiţi-le scurt sub un jet de apă rece şi tăiaţi-le felii. Curăţaţi ceapa, spălaţi şi curăţaţi morcovul, spălaţi şi curăţaţi ţelina; tocaţi mare toate legumele.

Puneţi într-o oală să se călească usturoiul curăţat şi ardeii iuţi tăiaţi în două pe lung, cu ulei extravirgin de măsline, apoi scoateţi usturoiul şi adăugaţi legumele tocate. Lăsaţi-le pe foc 3 minute, amestecând din când în când.

Mai puneţi şi ciupercile, pulpa de roşii, amestecaţi iar, apoi turnaţi supa caldă. Săraţi, piperaţi şi lăsaţi să fiarbă bine 25 de minute. între timp, prăjiţi feliile de pâine de casă în cuptor, la grill, câte 3 minute pe fiecare parte.

Porţionaţi supa în farfurii adânci individuale şi presăraţi deasupra pătrunjel tocat. Serviţi cu felii de pâine prăjită şi ornaţi cu rămure­le de cimbrişor proaspăt.

Supă picantă de ciuperci

Supă picantă de ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.