Terină de găină cu oţet balsamic
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de gaina cu otet balsamic din: gaina, galbenusuri, smantana, ulei de masline extravirgin, cartof, morcov, tija de telina, rosie, ceapa, foi de gelatina, otet balsamic, seminte de mac si seminte de susan.
- 1 găină (circa 2 kg)
- 2 gălbenuşuri
- 150 ml smântână
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 tijă de ţelină
- 1 roşie
- 1 ceapă
- 2 foi de gelatină
- 100 ml oţet balsamic
- seminţe de mac
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Curăţă pieliţa de pe roşie şi usuc-o în cuptor, la 120° C, timp de 25 de minute. Prepară supa din 2,5 1 de apă, roşie, morcov, ţelină, ceapă şi cartof. Când supa este gata, adaugă pasărea tăiată în jumătăţi şi fierbe-o cel puţin 40 de minute.
Curăţă carnea de pe oase şi pune-o într-un blender împreună cu gălbenuşurile, smântână, uleiul de măsline şi cartoful fiert. Adaugă puţină supă şi amestecă. Toarnă compoziţia obţinută într-un vas ceramic căptuşit cu folie alimentară.
Pune supa la fiert până scade la jumătate, strecoară 100 ml din ea într-un bol, apoi adaugă oţetul şi gelatina înmuiată şi stoarsă. Toarnă amestecul de gelatină cu oţet balsamic peste compoziţia cu carne de găină până la marginea de sus a formei şi pune vasul în frigider pentru cel puţin o oră.
Cu foarte puţin timp înainte de a aduce preparatul la masă, scoate-l din formă (cu ajutorul foliei alimentare) şi tăvăleşte-1 printr-un amestec de seminţe de mac şi susan, taie-1 în felii şi decorează-1 cu petale din pieliţa roşiei.
Terină de găină cu oţet balsamic
Poftă bună!
Ciudata terina asta 🙂