Sufleu de somon cu spanac

Printeaza

Sufleu de somon cu spanac din: cartofi, spanac, sare, usturoi, ceapa rosie, unt, faina, vin, supa de legume, branza de vaci, parmezan, smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie, file de somon.

Ingrediente:Sufleu de somon cu spanac

  • 500 g cartofi roşii
  • 1 mână spanac
  • sare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 cepe roşii
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml supă de legume
  • 150 g brânză de vaci
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 linguri smântână
  • piper
  • nucşoară
  • suc de lămâie
  • 600 g file de somon (fără piele)

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o cantitate mică de apă cca 20 min. Se lasă să se răco­rească puţin şi se decojesc; se taie bucăţi. Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă clocotită cu sare. Se scoate şi se trece prin jet de apă foarte rece. Se lasă să se scurgă, se stoarce şi se toacă.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se toacă usturoiul, iar ceapa se taie rondele. Se încinge untul şi se călesc ceapa şi usturoiul şi se presară făină; se căleşte. Se stinge cu vin alb şi se toarnă apoi supa de legume; se lasă să fiarbă cca 3 min. Se ia vasul de pe foc şi se înglobează în sos brânza de vaci, parmezanul şi smântână. Se condimentează cu sare, piper, suc de lămâie şi nucşoară.

Se taie peştele cuburi. Se ames­tecă împreună cu spanacul şi cartofii; se aşază într-o formă de sufleu unsă. Se toarnă deasupra sosul de brânză şi se coace sufle­ul la cuptor cca 25 min. Se ornea­ză cu frunze de spanac şi felii de lămâie. Se serveşte alături o sala­tă verde cu vinegretă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.