Risotto cu spanac

Printeaza

 Risotto cu spanac din: spanac verde, ceapa, usturoi, margarina, orez, otet balsamic, bulion, piper, supa de legume, nucsoara.Risotto cu spanac

Ingrediente:

  • 400 g sganac verde
  • 2 cepe
  • 2 căţei  usturoi
  • 5 linguri margarină
  • 250 g orez risotto
  • 2 linguri oţet balsamic alb
  • 2 linguri bulion
  • piper
  • sare
  • 750 ml supă de legume fierbinte
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală spanacul. Se curăţă ceapa şi usturoiul; se toacă mărunt. Se încinge margarina şi se că­lesc ceapa şi usturoiul, se adaugă orezul şi se căleşte 5 min. Până ce devine translucid. Se stinge cu oţet balsamic, se adaugă bulion şi puţin piper şi se amestecă.

Se mai toarnă un polonic de supă de le­gume fierbinte şi se amestecă până ce orezul a absorbit întreaga cantitate de lichid. Se repetă 75 g parmezan sau pecorino procedeul de mai multe ori, până ce se epuizează supa şi orezul.

Se adaugă spanacul şi se căleşte, se condimentează puter­nic cu sare, piper şi nucşoară. Se aşază pe farfurii şi se presară parmezan şi piper.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • risotto cu spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.