Risotto cu spanac
PrinteazaRisotto cu spanac din: spanac verde, ceapa, usturoi, margarina, orez, otet balsamic, bulion, piper, supa de legume, nucsoara.
Ingrediente:
- 400 g sganac verde
- 2 cepe
- 2 căţei usturoi
- 5 linguri margarină
- 250 g orez risotto
- 2 linguri oţet balsamic alb
- 2 linguri bulion
- piper
- sare
- 750 ml supă de legume fierbinte
- nucşoară
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală spanacul. Se curăţă ceapa şi usturoiul; se toacă mărunt. Se încinge margarina şi se călesc ceapa şi usturoiul, se adaugă orezul şi se căleşte 5 min. Până ce devine translucid. Se stinge cu oţet balsamic, se adaugă bulion şi puţin piper şi se amestecă.
Se mai toarnă un polonic de supă de legume fierbinte şi se amestecă până ce orezul a absorbit întreaga cantitate de lichid. Se repetă 75 g parmezan sau pecorino procedeul de mai multe ori, până ce se epuizează supa şi orezul.
Se adaugă spanacul şi se căleşte, se condimentează puternic cu sare, piper şi nucşoară. Se aşază pe farfurii şi se presară parmezan şi piper.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- risotto cu spanac