Cremă de andive cu ceapă nouă
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de andive cu ceapa noua din: andive, cepsoare, cartof, lapte, unt, arpagic verde, nucsoara, crutoane, sare si piper.
- 400 g andive
- 6 cepşoare noi
- 1 cartof mare, făinos
- 0,750 lapte
- 40 g unt
- 2 linguri de arpagic verde, tăiat mărunt
- nucşoară
- crutoane
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Tăiaţi pe jumătate andivele, scoateţi cotorul şi feliaţi-le mare. Spălaţi şi curăţaţi cartoful, apoi tăiaţi-l cubuleţe; curăţaţi cepşoarele şi tăiaţi bucăţele patru din ele, iar două păs- traţi-le întregi.
Intr-o oală, fierbeţi laptele şi, când dă în clocot, adăugaţi andivele, cartofii şi cepşoarele. Dregeţi cu sare, cu piper negru proaspăt măcinat şi cu un praf de nucşoară. Fierbeţi totul 30 de minute cu capacul puţin ridicat, apoi stingeţi focul.
Intre timp, căliţi în unt cele două cepe păstrate deoparte, tocate mărunt. Mixaţi supa-cremă chiar în oala în care a fiert şi apoi puneţi-o iar să fiarbă la foc domol, ca să scadă, timp de 10 minute, împreună cu 10 g de unt.
Stingeţi focul şi puneţi supa cremă în farfurii adânci. Presăraţi deasupra fiecărei farfurii arpagic verde tocat şi ornaţi cu câteva ineluşe de ceapă rumenită în unt şi cu câteva crutoane prăjite în cuptor. Serviţi foarte fierbinte.
Cremă de andive cu ceapă nouă
Poftă bună!