Pui la gratar cu broccoli si paste gratinate
PrinteazaO reteta delicioasa de pui la gratar cu broccoli si paste gratinate din: paste, sare, piper negru, broccoli, supa de rosii, lapte degresat, pui, pesmet si verdeturi de Provence.
- 175 g paste (fusilli)
- sare
- piper negru
- 225 buchetele de broccoli
- 300 g supa de rosii cu continut redus de grasime
- lapte degresat
- 350 g pui gatit, curatat de oase si piele
- 25 g pesmet
- 1/2 linguri verdeturi de Provence uscate sau verdeata uscata
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mare se pune apă la fiert. Se adaugă pastele si un praf de sare, lăsându-se să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurg şi se lasă deoparte.
Intre timp, se pune apa la fiert intr-o alta cratita. Cand aceasta fierbe se adauga broccoli, telina si un praf de sare si se lasa sa fiarba 5 minute sau pana cand buchetelele de broccoli au inceput sa se inmoaie. Se scurg de apa, se clatesc cu apa rece, se scurg din nou si se lasa deoparte.
Incalziti gratarul la temperatura media spre mare. Puneti supa si laptele intr-o cratita mare la flacara medie si lasati sa fiarba incet, amestecand ocazional.
Se indeparteaza grasimea de pe carnea de pui. Carnea se taie in bucatele mici, cat o inghititura. Se adauga bucatile in supa de rosii, alaturi de broccoli, telina si paste, se reincalzeste si se lasa apoi sa fiarba incet 5 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se toarna amestecul de pui in 4 forme de cuptor sau intr-un singur vas de 1,75 lintri termorezistent. Se presara pesmet si verdeturi pe deasupra, apoi se tine sub gratar pana cand sosul icnepe sa clocoteasca, iar pesmetul devine crocant si auriu. Se serveste fierbinte.
Pui la gratar cu broccoli si paste gratinate
Poftă bună!