Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii din: fasole alba uscata, rosii, cepsoare, usturoi, busuioc, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare.
- 300 g fasole albă uscată, mare
- 6 roşii lunguieţe, bine coapte
- 2 cepşoare
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de busuioc cu frunze mici
- 8 felii de pâine de ţară
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Lăsaţi fasolea 8 ore să se înmoaie, schimbând apa cel puţin o dată. Puneţi-o într-o oală împreună cu o cepşoară bine spălată, cu usturoiul curăţat şi cu un praf de sare. Acoperiţi cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic circa 1 oră de când începe să clocotească.
Spălaţi roşiile şi daţi-le în câteva clocote, după care curăţaţi-le de pieliţă, tăiaţi-le bucăţele eliminând seminţele şi puneţi-le într-o farfurie adâncă. Curăţaţi şi tocaţi mărunt cealaltă cepşoară, spălaţi busuiocul şi puneţi aceste două ingrediente peste bucăţelele de roşii. Potriviţi de sare şi stropiţi cu două linguri de ulei extravirgin de măsline, apoi puneţi-le deoparte.
Mixaţi fasolea cu apa în care a fiert în aşa fel încât să obţineţi o zeamă cremoasă. Puneţi-o din nou pe foc 10 minute, săraţi şi amestecaţi des. Impărţiţi crema de fasole tn farfurii individu- le adânci, presăraţi deasupra preparatul cu roşii şi ceapă. Ornaţi cu feliile de pâine prăjită. Serviţi foarte fierbinte.
Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii
Poftă bună!